لوگو برندافراز

برندافراز

تحلیل تکنیکال چیست؟تحلیل فاندامنتال چیست؟

  • زمان مطالعه : ۳دقیقه
  • ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
  • توسط : سوگند روان

وبلاگ برندافراز

مقالاتتحلیل تکنیکال چیست؟تحلیل فاندامنتال چیست؟
تحلیل تکنیکال چیست؟تحلیل فاندامنتال چیست؟

تحلیل فاندامنتال چیست؟(fundamental analysis)

(fundamental analysis) یا همان تحلیل فاندامنتال،به معنای ارزیابی ارزش ذاتی یک دارایی(مثل سهام،ارز،کالا)است.همچنین میتوان گفت،بررسی عوامل اقتصادی،مالی و صنعتی مرتبط با آن دارایی هم یک نمونه تحلیل فاندامنتال است.
هدف از تحلیل فاندامنتال یک دارایی،این است که آیا قیمت فعلی بازار،ارزش واقعی این دارایی هست و یا خیر؟اگر تحلیلگر به این نتیجه برسد که دارایی کمتر از ارزش واقعی خود قیمت گذاری شده است آن را به عنوان فرصتی برای خرید در نظر میگیرد.

مفهوم تحلیل فاندامنتال:
این تحلیل به این معنا است که،شاید قیمت های بازار در کوتاه مدت تحت تاثیر احساسات و عوامل غیر طبیعی قرار بگیرند،اما ارزش دارایی در بلند مدت است که تعیین کننده ارزش اصلی و واقعی یک دارایی است.
به طور کلی میتوان گفت که تحلیل فاندامنتال دنبال کشف ارزش واقعی یک دارایی است نه صرفا پیش بینی تغییرات قیمت در مدت زمان کوتاه.
 

 

تحلیل فاندامنتال ترید

تحلیل تکنیکال چیست؟(Technical Analysis)

تحلیل تکنیکال به معنای بررسی نمودارهای قیمت و حجم معاملات یک دارایی ،برای پیش‌بینی قیمت آینده آن است.به زبان ساده تر،تحلیلگر تکنیکال سعی میکند از روی تاریخچه‌ی قیمت یک دارایی،آینده‌ی آن دارایی را پیش‌بینی کند.

تحلیل تکنیکال چیست؟



فرق بین تحلیل فاندامنتال و تکنیکال چیست؟

به طور کلی میتوان گفت تحلیل فاندامنتال به معنی بررسی ریشه و بنیاد یک دارایی است و این تحلیل در بلند مدت اتفاق می‌افتد تا ارزش اصلی و بنیادی را مشخض کند،اما تحلیل تکنیکال روند یک دارایی را مورد بررسی قرار میدهد و نسبت به روند و تاریخچه و عملکرد آن دارایی تا به الان ،قیمت و ارزش آن را پیش‌بینی میکند.
 

 

technical مهم تر است یا fundamental؟

 

برای اینکه بخواهیم به این پرسش پاسخ دهیم که کدام تحلیل مهم‌تر و کاربردی تر است،باید گفت که پاسخ قطعی‌ای وجود ندارد.پاسخ این سوال به طور کلی به استراتژی و سرمایه‌گذاری شما بستگی دارد.
سرمایه‌گزاران بلندمدت:این نوع سرمایه‌گزاران معمولا به تحلیل فاندامنتال برای دارایی خود اهمیت بیشتری میدهند،زیرا محدودیت زمانی ندارند و بر این باور هستند که ارزش ذاتی یک دارایی در بلندمدت تعیین می‌شود.
سرمایه‌گزاران یا معامله‌گران کوتاه‌مدت:
این دسته از سرمایه گزاران بدیل محدودیت در زمان سرمایه‌گزاری خود،ممکن است بیشتر به تحلیلtechnical تکیه کنند،زیرا به دنبال بهره‌برداری از نوسانات قیمتی کوتاه مدت هستند.
 
 

عناصر اصلی تحلیل fundamental چیست؟

✔️تحلیل اقتصاد کلان(macroeconomics):
بررسی وضعیت کلی اقتصاد،از جمله نرخ‌رشد اقتصادی،تورم،نرخ‌بهره،نرخ‌بیکاری،سیاست‌های پولی و مالی،عوامل بین‌المللی و... میتوانند بر سودآوری و جذابیت سرمایه‌گزاری یک کشور تاثیر بگذارند.
 

✔️تحلیل صنعت (Industry Analysis):
درواقع شامل بررسی عواملی مانند رقابت در صنعت،رشدبازار،فناوری‌های جدید،مقررات دولتی،چرخه‌های تجاری و... می‌باشد.
 

✔️بررسی شرکت (Company Analysis):
درواقع به طور کلی این تحلیل به معنای بررسی وضعیت مالی و عملکرد یک شرکت از جمله درآمد،سودآوری،بدهی،جریان‌نقدی،مدیریت،استراتژی‌های رقابتی و.... است.این تحلیل معمولا شامل بررسی صورت‌های مالی شرکت(مانند ترازنامه،صورت سود و زیان،و صورت جریان‌وجوه نقد)و نسبت‌های مالی کلیدی است.


 

تحلیل فاندامنتال یا تکنیکال


 

عناصر اصلی تحلیل technical چیست؟
تحلیل نمودارها(charts):نمودارها درواقع نمایش بصری یا تصویری قیمت دارایی شما در طول زمان هستند که انواع مختلفی مثل خطی،میله‌ای،شمعی و.. دارند.

✔️بررسی روندها(trends):

یعنی شما قدرت تحلیل و برسی روند بازار را با توجه به چارت یا نمودار داشته باشید به این معناست که پیش‌بینی کنید که روند قیمتی این دارایی صعودی،نزولی،و یا خنثی است.
 

✔️تشخیص سطوح حمایت و مقاومت (Support and Resistance Levels):
خط مقاومت چیست:سطوحی که قیمت در گذشته به آن واکنش نشان داده است و احتمالا در آینده هم واکنش نشان خواهد داد.به طور ساده تر خط مقاومت یک محدوده‌ی فرضی است که قیمت و ارزش دارای شما در یک تایم فریم یا مدت زمان مشخص از آن خط و محدوده بالا تر نمیرود ،و اگر بالاتر رود و خط مقاومت شکسته شود بازار دچار نوسانات شدیدی خواهد شد.

خط حمایت چیست:خط و محدوده‌ی فرضی‌ای است که قیمت و ارزش دارایی شما از آن پایین تر نمیرود و هر بار که به این محدوده برخورد میکند ،دوباره به بالا بر میگردد.

الگوهای نموداری (Chart Patterns):الگوهای خاص با شکل بصری یا هندسی مشخص هستند که در نمودارها شکل میگیرند و میتوانند نشان دهنده‌ی تغییرات قیمت و نوسانات بازار باشند(الگوهایی مثل:سروشانه،مثلث،پرچم و...)
 

✔️اندیکاتورها (Indicators):اندیکاتورها ابزاری هستند که با اعمال یک‌سری روابط ریاضی مشخص،برروی قیمت یا حجم معاملات یا هر دو شکل میگیرند و از آنها برای هشدار،پیش بینی، و تایید تحلیل استفاده می‌شود.

✔️حجم معاملات (volume):تعداد سهامی که در یک دوره‌ی زمانی مشخص معامله شده‌اند را حجم معاملات میگویند که نمودار آن در پایین نمودار قیمت ها قرار دارد.در واقع به طور ساده تر میتوان گفت میزان خرید و فروش آن دارایی را در مدت زمان یا تایم فریم مشخص را حجم معاملات می‌نامند.

 ✔️نوسان (Volatility):به میزان تغییرات قیمت و ارزش یک دارایی در دوره زمانی مشخص می‌گویند.


 

خط حمایت و مقاومت چیست؟



تحلیل فاندامنتال بهتر است یا تکنیکال؟
انتخاب بین تحلیل فاندامنتال و تکنیکال یا ترکیبی از هر دو، بستگی به اهداف سرمایه‌گذاری، افق زمانی، میزان ریسک‌پذیری و دانش و تجربه فرد دارد.

اگر به دنبال سرمایه‌گذاری بلندمدت و کسب سود از افزایش ارزش ذاتی دارایی‌ها هستید، تحلیل فاندامنتال برای شما مناسب‌تر است.

اگر به دنبال کسب سود از نوسانات کوتاه‌مدت قیمت‌ها هستید و زمان کافی برای پیگیری مداوم بازار را دارید، تحلیل تکنیکال می‌تواند ابزار مفیدی باشد.
بسیاری از سرمایه‌گذاران حرفه‌ای از ترکیبی از هر دو نوع تحلیل استفاده می‌کنند. به این صورت که ابتدا با استفاده از تحلیل فاندامنتال، دارایی‌های ارزشمند را شناسایی می‌کنند و سپس با استفاده از تحلیل تکنیکال، بهترین زمان برای ورود و خروج به معامله را تعیین می‌کنند.

توضیحات تکمیلی:

 

اهمیت آموزش و تجربه: هر دو نوع تحلیل نیازمند آموزش، تمرین و تجربه هستند. قبل از اقدام به سرمایه‌گذاری یا معامله‌گری، حتماً دانش کافی در این زمینه کسب کنید.
مدیریت ریسک در سرمایه‌گذاری چیست: در هر نوع سرمایه‌گذاری، مدیریت ریسک از اهمیت بالایی برخوردار است. همواره قبل از ورود به معامله، حد ضرر (Stop Loss) تعیین کنید و از سرمایه‌گذاری بیش از حد خودداری کنید.

تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری: هیچ‌گاه تمام سرمایه خود را در یک دارایی سرمایه‌گذاری نکنید. با تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری خود، ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش دهید.
به‌روزرسانی اطلاعات: دنیای اقتصاد و بازارهای مالی همواره در حال تغییر هستند. همواره اطلاعات خود را به‌روز نگه دارید و از منابع معتبر برای تحلیل و تصمیم‌گیری استفاده کنید.
ممنون که نا انتها این مقاله با برندافراز همراه بودید،با آرزوی موفقیت در سرمایه‌گذاری‌های شما...


 

اندیکاتور چیست؟

 

 

پر بازدید ترین مطالب

برای ارسال دیدگاه خود باید وارد اکانت خود شده باشید.

ورود به حساب کاربری

دیدگاه ها :