API رابط برنامه نویسی کاربردی چیست؟
شاید تاکنون کلماتی نظیر پروتکل Api،استاندارد Api،درخواست Api ویا کلماتی مشابه این کلمات شنیده باشید.
و یا اگر به دنبال یک راه ساده و سریع برای استفاده از برنامه یا سرویسهای مختلف هستید، احتمالاً عبارت API به گوشتان رسیده API رابط برنامه نویسی کاربردی، به عنوان یکی از مفاهیم کلیدی در دنیای فناوری اطلاعات، نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. API رابط برنامه نویسی کاربردی یک پل ارتباطی میان سیستمها، نرمافزارها و سرویسهای مختلف است که به آنها اجازه میدهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و اطلاعات را به اشتراک بگذارند. به عبارت سادهتر، API مانند یک پیک عمل میکند که پیامها را بین دو برنامه منتقل میکند.

در دنیای امروزی، بسیاری از برنامهها و سرویسها از API رابط برنامه نویسی کاربردی استفاده میکنند تا ارتباط بین سیستمها را سریعتر، موثرتر و قابل اعتمادتر کنند. این تکنولوژی به توسعهدهندگان این امکان را میدهد تا برنامهها و سرویسهایی را ایجاد کنند که از منابع و اطلاعات موجود در دیگر سیستمها و سرویسها بهرهمند شوند، بدون آن که نیاز به اطلاعات دقیق دربارهی عملکرد داخلی آن سیستمها داشته باشند.
ساختار API
API معمولاً شامل مجموعهای از نقاط انتهایی (endpoints) است که به کاربر اجازه میدهد تا به منابع خاصی دسترسی پیدا کند. نقاط انتهایی معمولاً به URLها اشاره دارند و میتوانند متدهای مختلفی مانند GET، POST، PUT و DELETE را پیادهسازی کنند.
مثالی از دنیای واقعی به منظور درک بهتر مفهوم API(تعریف Api به زبان ساده)
مثالی عامیانه میزنیم برای درک بهتر API .زمانی که شما به یک رستوران مراجعه میکنید، زستوران منویی در اختیار شما قرار میدهد. پس از انتخاب غذای موردنظر، سفارش شما در آشپزخانهی این رستوران آماده شده و روی میز شما سرو میگردد. در حقیقت شما اطلاعی از نحوهی آمادهسازی غذا نخواهید داشت و تنها نتیجهی نهایی برای شما اهمیت دارد. به عبارت دیگر شما به کمک یک رابط که در اینجا پیشخدمت نام دارد، سفارش خود را به اطلاع آشپز رسانده و سپس غذای درخواستی پس از طبخ، مجددا توسط رابط در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
میتوان گفت که API رابط برنامه نویسی کاربردی همانند پیشخدمت رستوران عمل میکند که به کمک آن درخواست از سمت یک نرمافزار (مشتری)، به نرمافزار دیگر (آشپزخانهی رستوران) ارسال شده و سرویسی (غذا) را برای شما به همراه میآورد.
تفاوت بین نرم افزار و API رابط برنامه نویسی کاربردی چیست؟
اگر بخواهیم به صورت ساده و قابل فهم تفاوت نرم افزار و API را بیان کنیم. باید بگوییم API برای استفاده نرمافزارها به کار میرود، ولی نرمافزار برای استفاده انسانها در نظر گرفته شده است. ما در نرمافزارها از حروف و کلمات با رنگهای متفاوت برای برجسته کردن اطلاعات کاربر انسانی خود استفاده میکنیم اما چنین تکنیکهایی برای API ها نامعقول است زیرا کاربران آنها نرمافزارهای دیگر هستند.

دو مفهوم مهم که در فرهنگ API رابط برنامه نویسی کاربردی وجود دارد که باید درک شوند!
1.ارائه دهنده API
ارائه دهنده ای پی آی، فرد یا سازمانی است است که قصد دارد تا خدمات مشخصی را از طریق یک وب سرویس خاص به دیگران ارائه دهد. این سرویس معمولاً توسط شخص ارائهدهنده طراحی و در اینترنت قابل دسترسی قرار میگیرد تا به کاربران مختلف امکان استفاده از آن را بدهد.
2.مصرف کننده API
مصرفکنندگان ایپیآی، عموماً برنامهنویسان یا توسعهدهندگان نرمافزارها هستند که به دنبال ایجاد اپلیکیشن هایی بر اساس یک وب سرویس خاص یا بر اساس نیازهای کاربر هستند. این افراد، با استفاده از اطلاعات و قابلیتهای موجود در ایپیآی، سعی در طراحی و پیادهسازی برنامههایی دارند که به کاربران خدمات مفیدی ارائه کنند.
در این مقاله ما به معرفی مفهوم API، انواع آن و اهمیت آن در کسب و کار خواهیم پرداخت. همچنین، چگونگی کار با آن و اقتصاد API صحبت خواهیم کرد تا خوانندگان با این تکنولوژی بیشتر آشنا شوند و بتوانند از آن بهرهی درست و کافی را ببرند.
انواع API از لحاظ دسترسی
API ها از لحاظ دسترسی به سه دسته ی عمده تقسیم میشوند:
1.API رابط برنامه نویسی کاربردی عمومی
این نوع از APIها به صورت رایگان در دسترس توسعهدهندگان قرار دارند. و همچنین طور گسترده و به سادگی در فضای اینترنت در دسترس هستند. و هدف اصلی آنها ارائه سرویسها و امکانات به صورت گسترده به جامعه توسعهدهندگان و برنامهنویسان است.
2. API رابط برنامه نویسی کاربردی خصوصی
این APIها بیشتر جنبه مصرف داخلی دارند و تنها در یک سازمان یا در میان گروه خاصی در دسترس هستند. که معمولاً برای ارتباط بین سیستمها و نرمافزارهای داخلی سازمان استفاده میشوند.
3.API رابط برنامه نویسی کاربردی مشارکتی
API های مشارکتی معمولاً به صورت پولی ارائه میشوند و صرفاً در اختیار کسب و کارهای B2B و B2C قرار میگیرند. که اغلب برای ایجاد ارتباط و اشتراک دادهها و سرویسها بین شرکتها و همکاران تجاری مورد استفاده قرار میگیرند.
از شما ممنونیم که این مقاله را مطالعه کردید ،امیدواریم مطالب ارائه شده برایتان مفید و آموزنده باشد