درگاه پرداخت
امروزه در دنیای دیجیتال، درگاههای پرداخت اینترنتی به یکی از اجزای اساسی در راهاندازی کسبوکارهای آنلاین تبدیل شدهاند. در این مقاله، به بررسی انواع مختلف درگاههای پرداخت، نحوه ساخت و انتخاب بهترین درگاه برای کسبوکارها میپردازیم.
اولین چیزی که مورد درگاه های پرداخت لازم است بدانید این است که درگاههای پرداخت یک نوع سیستم است که به کسب و کارها این امکان را میدهند تا پرداختهای آنها به صورت اینترنتی باشد.
این سیستم ها اطلاعات پرداخت کاربران را جمع آوری می کنند و بعد از رمزنگاری آنها را انتقال میدهند تا تراکنش های مالی امنیت داشته باشند.
درگاههای پرداخت مهمترین بخش یک فروشگاه یا کسب و کار اینترنتی است.
این درگاهها به کسب و کارها توانایی میدهند تا پرداخت ها را بتوانند از طریق راه های متفاوتی مانند کارتهای اعتباری ، کارتهای بدهی و سایر روش های پرداخت الکترونیکی بپذیرند و مدیریت کنند .
درگاه پرداخت چیست؟
درگاه پرداخت، به معنای واسطی است که امکان پردازش تراکنشهای مالی آنلاین را فراهم میآورد. این درگاهها به کاربران اجازه میدهند تا با استفاده از اطلاعات کارت اعتباری یا حسابهای بانکی خود، بهراحتی و امن خرید کنند

انواع درگاههای پرداخت
درگاه پرداخت مستقیم
درگاه پرداخت مستقیم به تراکنشهایی اشاره دارد که بهطور مستقیم و بدون واسطه از سوی صاحب فروشگاه پردازش میشوند. این نوع درگاهها معمولاً سرعت بالاتر و نرخ تبدیل بهتری دارند.
درگاه پرداخت ارزی و بینالمللی
درگاههای پرداخت ارزی به کسبوکارها این امکان را میدهند که تراکنشهای بینالمللی را انجام دهند. استفاده از این درگاهها برای فروشگاههای آنلاین که قصد فروش محصولات خود به مشتریان بینالمللی را دارند، ضروری است.
درگاه پرداخت زرین پال
زرین پال یکی از محبوبترین درگاههای پرداخت در ایران است. این درگاه امکانات متنوعی از جمله انطباق با نیازهای مختلف کسبوکارها و امنیت بالا را ارائه میدهد.
درگاه پرداخت شخصی
درگاههای پرداخت شخصی مناسب افرادی هستند که میخواهند خدمات یا محصولات خود را بهطور مستقیم به مشتریان ارائه دهند. این درگاهها معمولاً برای خرید سرویسهای آنلاین و یا جذب حمایت مالی از طریق پروژههای کوچک استفاده میشوند.
ویژگی های درگاه پرداخت
با توجه به تعریف بالا در رابطه با درگاههای پرداخت حال به این موضوع میپردازیم که درگاه های پرداخت چه ویژگی هایی دارند :
🔵امنیت : درگاه های پرداخت ملزم هستند که استاندارد های امنیتی بالایی را فراهم کنند ، در این راستا تمام درگاه های پرداخت توسط https رمزگذاری شده اند تا اطلاعات حساب های بانکی امنیت داشته باشند .
🔵پذیرش روشهای مختلف پرداخت : این درگاهها باید علاوه بر روش پرداخت از طریق حسابهای بانکی باید امکان پذیرش روش پرداخت از طریق کارهای بدهی ، وب پول ها و سایر روشهای پرداخت الکترونیکی را فراهم کنند .
🔵پشتیبانی از تبادل ارز : برخی از درگاههای پرداخت امکان تبادل ارز را بین واحدهای پولی مختلف به کاربران خود میدهد.
🔵گزارشات مالی : درگاههای پرداخت امکان اراِئه گزارشات مالی و حسابهای بانکی کاربران خود را دارد.
🔵سرعت و کارایی : درگاههای پرداخت باید دارای سرعت بالایی باشند تا کاربران تجربه کاربری مفید و راحتی را داشته باشند .
علاوه بر همه ی اینها یک درگاه اینترنتی میتواند به شما این امکان را بدهد که بتوانید از طربق آن برای خودتان یا دیگران قبوض را پرداخت کنید یا شارژ تهیه کنید . حال که درباره درگاههای پرداخت بیشتر میدانید ، به انواع آن میپردازیم.
انواع درگاههای پرداخت
درگاههای اینترنتی به نوعهای مختلفی وجود دارند که به طور کلی به چند دسته اصلی تقسیم میشوند :
🔵درگاههای پرداخت بانکی: درگاههایی که معمولا توسط بانکها ارائه می شوند که به کسب و کارها این اجازه را میدهند تا پرداختهای آنلاین از طریق حسابهای بانکی خودشان انجام شود درگاههای پرداخت بانکی گفته میشوند. ملت پرداخت ، زرین پال ، پارس پال میتوانند نمونه هایی از این دسته درگاه ها باشند.
🔵درگاههای پرداخت شرکتهای فناوری مالی :شرکتهایی وجود دارد که به کسب و کارها این امکان را میدهند تا پرداختهای آنلاین را با استفاده از حسابهای متصل به آنها انجام دهند به درگاههای این شرکت ها ، درگاههای پرداخت شرکتهای فناوری مالی گفته میشود.
از جمله این شرکتها نیز میتوان به Stripe ، paypal ، squar اشاره کرد.
تفاوت بین درگاههای پرداخت بانکی و شرکت های فناوری مالی
با اینکه تعریف دو درگاههای پرداخت بالا مشابه یکدیگراست ولی تفاوتهای بزرگی بایکدیگر دارند یکی از اصلی ترین تفاوتهای آنها مالکیت و مدیریت آنهاست ، درگاههای پرداخت بانکی تحت مالکیت و مدیریت بانکی عمل می کنند.
از طرفی درگاههای پرداخت شرکتهای فناوری مالی توسط شرکتهای مالی ارائه میشوند.
🔵درگاههای پرداخت با استفاده از کارتهای اعتباری:درگاههایی که به کسب و کارها این امکان را میدهند تا پرداختهای آنلاین را از طریق کارت های اعتباری و بدهی مختلفی انجام دهند که به آنها درگاههای پرداخت با استفاده از کارتهای اعتباری گفته میشود .نمونههایی از این مدل درگاهها شامل worldpay ، checkout 2 هستند .
🔵درگاههای پرداخت ارز دیجیتال :همچنین درگاههایی که به کسب و کار ها این امکان را میدهند تا از طریق ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین ، اتریوم ، تتر و دیگر ارزها پرداختهای خود را انجام دهند که به آنها درگاههای پرداخت ارز دیجیتال گفته میشود. که نمونههای آن شامل coinbase و bitpay است .
هر یک از درگاههای نام برده شده ویژگیها ، معایب و مزایای خاص خود را دارند و انتخاب بهترین نوع از آنها بستگی به نیاز کسب و کار دارد .

امنیت درگاه های پرداخت
امنیت درگاههای پرداخت یکی از مواردی است که باید در نظر گرفته شود زیرا کاربران اطلاعات مالی خود را به آنجا انتقال میدهند . برخی از اصول امنیتی به شرح زیر است :
اتصال امن : ارتباط بین مرورگر کاربر و درگاه پرداخت باید از طریق پروتکل های امن انجام شود تا اطلاعات ارسال شده توسط کاربر رمزنگاری شود و از تهدیدهایی مانند حملات man-in-the-middle محافظت شود .
مطابقت با استانداردها : درگاههای پرداخت باید با استانداردهای امنیتی مطابقت داشته باشند . این استانداردها شامل مجموعه ایی از توضیحات و فرایندهای امنیتی است که لازم است برای نگهداری و حفاظت اطلاعات کارتی کاربر فراهم شود.
محافظت از داده ها : اطلاعات مالی کاربران باید در حین ارجاع و ذخیره درگاه پرداخت به شکل مناسب و با استفاده از رمزنگاریهای درست محافظت شوند تا جلوی دسترسیهای غیرمجاز به آنها گرفته شود.
آزمون امنیتی : برای اینکه از احتمال بروز حملات سایبری به درگاههای پرداخت جلوگیری شود باید درگاههای پرداخت به صورت دوره ایی آزمونهای امنیتی انجام دهند تا مشکلات امنیتی را شناسایی و رفع کنند .
پشتیبانی دو عاملی : فعالسازی گزینه احراز هویت دوعاملی برای ورود به حساب کاربری در درگاه پرداخت از امکان دسترسی غیرمجاز جلوگیری میکند و امنیت بیشتری را برای کاربران ایجاد میکند تا تجربه کاربری بهتری داشته باشند .
با توجه به نکات ذکر شده امنیت درگاه پرداخت باید همواره در اولویت قرار گیرد .
لیست درگاه های پرداخت اینترنتی
برخی از درگاههای پرکاربرد جهان
درگاه پرداخت Paypal
پیپال یکی از معروفترین و پراستفاده ترین سامانه پرداخت و انتقال وجه آنلاین در جهان است . برای دستیابی به امکانات این درگاه باید با استفاده از ایمیل و رمزعبور، بدون اینکه نیاز به اشتراک بانکی داشته باشید عضوی از کاربران آن شوید .
از آنجایی که پرداخت با پی پال در ایران با محدودیتهایی مواجه است ، متقاضیان این سرویس نیاز به شرکتهای ارائه دهنده آن دارند .
درگاه پرداخت Stripe
استرایپ یکی دیگر از درگاههای معروف و محبوب است که به فروشندگان این امکان را میدهد که انتقال وجه را در وب سایتها و اپلیکیشنهای خود ارائه کنند .
درگاه پرداخت Checkout2
این درگاه که یکی از پرکاربردترین درگاههای جهان است ، به یک پیشرو در بازار بین المللی تبدیل شده است و به فروشندگان این امکان را میدهد که فروش آنلاین با روشهای مختلف را تجربه کنند. اینها تنها چند نمونه از درگاههای پرداخت پرکاربرد در جهان هستند که ، مشتریان و فروشندگان عزیز میتوانند بر اساس نیازهایشان درگاه پرداخت مناسب خود را انتخاب کنند .

انتخاب بهترین درگاه پرداخت
در انتخاب یک درگاه پرداخت مناسب باید به موارد زیر دقت بفرمایید
▪️بررسی هزینه ها و کارمزدهای درگاه پرداخت
▪️امنیت درگاه پرداخت مورد نظر
▪️امکانات و پشتیبانی درگاه پرداخت
جمع بندی
در این مقاله از سایت برند افراز شما را با مهمترین موضوعات درگاه پرداخت آشنا کردیم . درگاه پرداخت گامی نو در دنیای تجارت است . این درگاه ها مورد استفاده مشتریان و فروشندگان در سرار جهان قرار گرفته است .